Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tomhetens primadonna

och där satt jag
med mållösheten virvlandes i min ögonvrå, medans
förvåningens dansare sakta drog andan ur mig

satt med händerna längs sidan och bilder i mitt huvud
samtidigt som längtans musiker spelade melodier om dig
satt med öppen mun och lät tomhetens primadonna framkalla ord

jag tror att jag sjöng, kanske bara i mitt huvud, men aldrig förut med sådan innerlighet

och kanske dansade jag också, kanske dansade jag med minnernas drottning.
kanske var det bara hon som dansade.
en ensam vals för tiden som passerat, en hel balett för tiden jag förbrukat
kom hem igen. kom hem igen

och där satt jag
med ångestens djävlar under min hud, samtidigt som
saknadens väsen drog i min kropp

satt med ögonen öppna och miste all kontroll, under tiden som
bönernas mästare lekte med mina tankar
kom hem igen. kom hem igen

och där satt jag
och trodde att jag vetat något om livet




Fri vers av Dancing in the dark
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-19 01:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dancing in the dark