Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
årets mörkaste dag är det, men solen gör den ljus och vacker


SÖNDAG 21 DECEMBER 2008

Det ska idag vara årets mörkaste dag,
men när jag ser ut genom fönstret,lyser
solen från en blå himmel, det är så ljust
och vackert, det var länge sedan, solen
bröt igenom molnen

Molnen som så länge, legat som ett lock
över himmlen, så ljuvligt det är, att få se
ljuset, allt blir så mycket lättare, i mitt hjärta
känner jag glädjen, sången, så underbart
det är och känns, denna fjärde söndag i
advent

Lite snö har det kommit i natt, det gör så
att snön gnistrar som kristaller, när solens
strålar träffar den vackert vita snön

Trädens grenar tyngs ner av snön, efter
regnet som kom igår, det är så vackert
med dom snö tyngda grenarna, dom bugar
sig så vackert mot marken

Dom blånande bergen, som jag igår bara
kunde ana, som sihuetter i horisonten, visar
sig nu i all sin prakt där långt bort i fjärran

Det är så underbart vackert, så ljuvligt att
det gör ont i själen och hjärtat, en kort
promenad med kameran, är det jag nu vill
göra

Gå ut ta in vinterns alla dofter, en lisa för
själen och bra för hjärtat, att komma ut,
känna den kalla friska luften, och bara njuta,
det är vad jag ska göra nu, den fjärde advent,
sista söndagen före jul

anits 21 december 2008




Övriga genrer av anits VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-21 12:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Solsken här med.
Det känns som så länge sedan...
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP