Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev den här under SSU's julavslutning.


Juldikt

En gång om året,
då vänskap vi bär.
Bada i lycka ty julen är här.
Är det ej det vackraste ni sett?
Men alla är inte inbjudna.

I hörn och vrån,
i var stad och land.
Ställer sig människor hand i hand.
Håller värmen under folkets hån.
I gränder skymda från ljus.

De har inte råd med en riktig jul.
Med ljus och skinka på fat.
Med tomte och klappar, och mycket mat.
Med julgran och Kalle, och julekul.
De har inte pengar för liv.

Så sträck ut era händer.
Visa dem godhet och givmildhet.
Visa dem äkta solidaritet.
Låt det höras över världens länder.
Ge dem en riktig jul.




Fri vers av Attus
Läst 656 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-21 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Attus