Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minne i juletid

 

det blev kväll

alldeles för snabbt

jag ville inte gå till sängs

 

det var dagarna före julafton

mamma stökade

och det började dofta

från den stora grytan

 

men det var långt ifrån

färdigt för en

smakbit så det fick bli sängen

 

och när jag hade lagt mig

stack den goda doften

mig i näsan och imorgon

 

mmmmm då var skinkan

griljerad och klar och kanske blev

det en vörtbrödsmörgås m skinka

 

jag är säker på att jag log

där i sängen och sömnen kom snabbt

när tryggheten var total

med mammas slammer i köket

 

sedan dess har jag

alltid älskat att somna

till köksslammer

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-21 21:51



Bookmark and Share


  * Ammi *
ja det är en viss trygghetskänsla, man är inte ensam ..
tack för fin text
2008-12-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Samma här...
De ljuden, minns
man väl nu... Det
var så skönt då och
även nu när man
tänker på dom, dom
bär gott än min vän!
*****************
2008-12-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Samma här...
De ljuden, minns
man väl nu... Det
var så skönt då och
även nu när man
tänker på dom, dom
bär gott än min vän!
*****************
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP