Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jämtland i mitt hjärta

Skogen står orörd i vintervit snö
mil efter mil bland granar och tall
Fåglarna äter på utlagt frö
på gården ger gråhunden skall

Motorljud hörs längst bort i fjärran
en snöskoteråkare på väg hem
Nyfångad abborre ligger på kärran
maten är ordnad till dem

Som där i hemmet förväntansfullt sitter
vedspisen sprakar så gott
Runt fönstren lyser julens glitter
Och kokkaffedoften till näsan nått

Svår är den känslan att här återge
men fyllt utav kärlek det är
När hjärtat det svämmar över och se
Jag i Jämtland alltid kommer vara kär




Övriga genrer av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 1014 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-27 15:35



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint skaldat om ett vackert landskap jag känner väl till. =)
2010-04-30

  Björn Karlsson
Enkel rak fantastisk beskrivning av ditt landskap.
Jag känner igen det.
2009-08-08

  firefire
vackert! Jag älskar också Norrland i allmänhet och Jämtland i synnerhet!
2009-03-08

  Gawain VIP
Underbart återgivet, dessa stunder i det vackraste av allt; vår tunga, gamla skog i vårt nordliga land. Älskar helt ogenerat dunklet i skogen, den romantiska sidan av hela den här halvan av jorden.

Du gamla du fria... *applåd*
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt