Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid vid sidan om


Vad tänker du på,

där i jaget, fri från påverkan?


I förlängningen av dina frågor

anar jag din inre strid


Tillåt mig då, som poet få smaka

på din tankes brännpunkt...

där mitt poetiska jag söker

efter ord ur aska


Jag hittar själslig vånda med aurisk vemod

och under min lyriska hand 

läggs din själ på mitt bord...

där din tanke nås, genom nåls öga

vill den etsas in i längtan

och förevigas under poesins glöd



Den flammar upp då poetens känselsprö

låtit tiden gå lite vid sidan om


Så vad tänker du på,

får jag lägga poesins spröda jag i ditt,

och lägga mitt ego som täcke?




Fri vers av Rosen VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-28 20:28



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert att läsa
2008-12-28

  Carola Zettergren
Jag då....visst får du det!!! Mjukt och vackert om poesin!!! Underbart!!!!
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP