Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskylt töar liv som frusit


smälter samman
flyktigt enad
fri att vänta eller gå
skiljer ord
och väntar mening
dovt och dystert skyler skuld

fri att vänta eller gå
vakar dag
och väntar natten
dovt och dystert skyler skuld
smälter samman
böjer ryggar

och väntar natten
ljusnar berget
böjer ryggar vakar dag
smälter samman
men av kärlek
väntar längtan ändå kvar




Fri vers av korpfjäder
Läst 301 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-11 13:44



Bookmark and Share


  Mona*
"men av kärlek
väntar längtan ändå kvar"
vinter, snö och liv i väntan
fint det här
2009-01-13

  Rolando Furioso
Får något av Vagner toner i mitt huvud då jag läser denna. Snyggt poetat igen.
2009-01-11

  Gunnar Norrman
Det är något Isländskt över denna dikt. Spåren leder mig till Eddan. Måste ta fram och bläddra...
2009-01-11

  Lena Krantz VIP
Den här dikten känns som vore den skriven för länge sedan vilket gör att känslan i orden blir tyngre.... liksom sannare
2009-01-11

  Il poeta della luna
Vacker bild
och stor känsla!
Gillar ordval
och uppbyggnad
*applåd*

Månpoeten
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder