Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stanken (en storartad avslutning)


Man skulle förlåta
friheten
och sedan på ett milt och vackert, ja nästan storartat sätt
lämna världen



spikade någon upp en levande människa på en träpåle
i friheten
och kallade det vackert, ja nästan storartat

men döden

pressade alla vätskor
stanken delade klädnaden
fritt mellan de levande
världsliga


Man skulle förlåta
friheten
och sedan





Fri vers av korpfjäder
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-12 07:47



Bookmark and Share


  Mona*
En avslutning som möjliggjorde en början.
Och de där slutorden.. svåra att gömma sig för.
"och sedan"
2009-01-13

  Carola Zettergren
Den här älskar jag, den talar till mitt djupaste inre, till känslor av uppgivenhet men också till eldsjälen som aldrig någonsin vill ge upp, hur det än är...jag har svårt att finna orden för hur jag tolkar den här, men jag läser in en oerhört stor innebörd...universiell...Sparar denna!!!!
2009-01-12

  Ronny Berk
svårtolkat för mej men förnimmer en sakral underton; att förlåta friheten ?
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder