Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nattvard i de yttersta tiderna


Mörkret när förståndet tangerade oförsonligheten ville slå ut varje tanke och stilla varje hunger eftersom hungrandet obönhörligt sträckte mina händer mot dem som kunde ge mig något.
Men oförsonligheten kunde aldrig låta något vila i de kupade händerna. Tanken på fiendskapen genomsyrade varje gåva som vore den en hämndeakt ämnad att förgöra det inre snarare än ge mättnad åt kärleken.
Därför kunde mörkret inte bli annat än tomhet. Hur skulle det kunna bli något annat när förståndet inte kunde omfatta något annat än de bortvända blickarna och käkarna pressade till något känslan ändå kunde leva med.

Det var det där begreppet försonlighet.
De kallade det förlåtelsens sakrament och sjöng bordsvisor helt skamlöst medan blickarna sökte hjärtat.

Nej aldrig skulle jag återvända dit på den väg som syntes så rak att universum måste rodna av blygsel.
Att förlåta den som tog mig där ingen plats fanns för fingrande dårskap, att göra plats för de saliga blickar som vände sig bort inför blygden. Nej aldrig skulle jag låta mitt liv.

Men mörkret. Bara det där mörkret.
och käkarna pressade till något känslan ändå kunde leva med




Prosa (Novell) av korpfjäder
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-12 18:12



Bookmark and Share


  Mona*
Tack.
2009-01-13

    Calin
Jag fastnade i början och älskade slutet och där emellan upphörde jag att vara ensam. Tack.
2009-01-13

  Rolando Furioso
Den här berör. Kampen mot egensinnets vilja till oförsonlighet har präglat alltför mycket av mitt liv. Orden smyger obevekligt in genom varje minnespor.
2009-01-12

  Bjarne Nordbö
Enastående starkt. Ja vad mer att säga.
2009-01-12

  halmstrå
Det jag gillar med dig är ju att du inte låtsas som att din tro gör dig immun mot det fula, eländiga och snuskiga. Och att du kan se hur man i guds namn kan skända lik, våldta barn och starta krig utan att du måste försvara varken gud eller kyrkan eller något annat.
2009-01-12

  Carola Zettergren
En mycket , nej inte mycket..en oerhört stark och berörande text,som får mig att nästan sluta andas, den kommer så nära ...Applåder i massor!
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder