Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en djup känsla i mitt liv just nu av behovet att vänta. Ett stort "jag vet inte" har formats och det kräver tid. Vill understryka att jag inte är gravid. Barnet är väntan i sig. Insåg inte det när jag skrev.


vänta mig till hösten

min längtan har sprungit ifrån mig
sådant händer redan innan våren
redan innan vinterns sista försök
till återkomst

så jag lägger mig för att dö
i salta kalla vindar
på kala, karga klippor
då plötsligt vaknar myten

jag känner hur det sparkar
ett barn av visdom, likt Marias
det säger; vänta mig till hösten
föd mig och jag ska föda dig

och här i mitt liv
mina trevande steg mellan sängen
och badrummet
min sorg över det hopp jag har förlorat
finns, spirande, embryot:

nu finns bara väntan
förtrösta!




Fri vers av Marta
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-14 13:58



Bookmark and Share


  Joakim P Udd
mycket mycket fin vännen
2009-01-15

  Yrre VIP
Ojdå, nu var jag för snabb att tolka den på mitt sätt.
Väntan i denna dikt är underbar ändå, även om den inte handlade om det jag trodde..
2009-01-14

  Yrre VIP
Sex gånger fick jag den tid du har
jag saknar den än.
Grattis!
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta