Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psalm för söndagen efter trettondagen - som handlar om Jesu dop och nog har rötter någonstans i Noas tid.


Ett vingslag bortom tiden


En duvas flykt i solens sken
ett vingslag bortom tiden
och ännu ropar hjärtats sten
om himlen just förliden

Och vattnets ström mot mänsklig hud
en verklig mänskas längtan
men glädjen glömmer tidens bud
förbjudna lustars trängtan

En nedsänkt kropp i syndens flod
blir skapad – men ock lindad
i hjärtat flyter mänskligt blod
i mänskotid förblindad

Så svävar duvan himlens ord
en nydöpt mänskas livsmod
och spiller ut på torkad jord
det liv ur vattnet uppstod

Och vägen genom öknars land
bär tecken för en odöpt
ett skrivet ord, en bild i sand
ditt liv, för alltid utköpt

Välsignat vare herrens namn
när kaosvattnen flyter
att sänkas där är väg till hamn
när stormens vågor ryter












Fri vers av korpfjäder
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-14 16:26



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket vacker dikt med fin ton och fint flyt.
2009-01-14

  glittertindra
Tyckte mycket om den här..
2009-01-14

  Carola Zettergren
Mycket vackert skaldat!!!!!:)
2009-01-14

  halmstrå
Gillar rytmen och formen och tänker att det här är en riktig psalm för människor som kan sin bibel. (därmed inte sagt att jag tänker sjunga med...)
2009-01-14

  Mona*
Så öppnar sig himlen för var och en.
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder