Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
syrgasen hamnar bortom och dimmorna faller över tanken


Nära drar andetaget in mig


drar andetaget
en munvinkel närmare
kittlar

doften tar
läppar öppnas som vore
tungan redo

drar
ännu ett tag
rep som smärtar livsstycket
orkar inte

lyfta blicken
dit syret strömmar
levande över kinderna

dimman återvänder


fjärran larmar
den varma handen över pannan
doften

och andetaget drar mig
in

ännu
in





Fri vers av korpfjäder
Läst 261 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-15 20:49



Bookmark and Share


  Cadena
Ja, orden har du för att ta en med - och för att sträcka ut tiden. Ett par andetag blir en evighet som trots smärta och dimma på något vis lugnar (mig) det måste vara genom det långsamma tempot. Kanske också för att jag tycker om att du har lyckats göra närbilder av ett andtag så att det har blivit lika stort som det ju faktiskt är. Vid raden "rep som smärtar livstycket" hajade jag till ordentligt. Det är en bild som skär in i sammanhanget. Likaså gillar jag strofen "Fjärran larmar/den varma handen över pannan/doften" Tycker den är väldigt fin och rik för att den är så komplex.
Vännen - om det skulle vara din egen verklghet du beskriver (jag vet ju inte) önskar jag dig all lycka och kraft på vägen och att du får lov att känna dig harmonisk om det går medan andetaget drar dig in.
Kram!
2009-01-16

  Kristina Wallbing
Måtte Luften ge liv och helande!
2009-01-16

  halmstrå
det är orättvist
det är orättvisare än orättvist
varför måste det vara så orättvist?
Önskar att allt blir bra igen!
2009-01-15

  Lena Krantz VIP
Får du syre? ....

Oj...eller aj!

:-(
2009-01-15

    © Birgitta Wäppling VIP
Doften och andetaget
drar diktjaget in mot livet, ännu,
och resten av en hel livslängd till.

Berörande rader.
2009-01-15

  glittertindra
livgivande luft... låt syret leta sig in och placeras på de behövda ställena..
2009-01-15

    glasa VIP
så levande intensiv
så närvarande
här

ännu tillsammans

så ihållande
tag
taget

jag känner mig hos
bredvid dimman

ville vara med handen
över pannan

är tacksam jag får vara med
dig
med denna texten som
skrivaren sig skriver
2009-01-15

  Rolando Furioso
Vad säger man?
Jo, du finns i mina tankar för att ge kraft åt andetagen och lindra.
2009-01-15

  Carola Zettergren
Syre...massor med syre till dig!
2009-01-15

  Mona*
Lider när jag läser.
2009-01-15
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder