Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön


Andas mig som bön
mot de svartvita tangenter
musiken gav mening

dra mig
vänta mina toner
rad efter rad i symfonisk harmoni
det är själen som talar

och jag svarar
andetag för andetag
som bön

sjungen av den såriga huden
bränd till livet
blixtvis
det är kroppen som talar

andas mig
ännu en tid vill jag vara
som bön




Fri vers av korpfjäder
Läst 252 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-01-16 23:04



Bookmark and Share


    Jnåt
detta tilltalar mig stort, såväl innebörd som form.
2009-01-17

  Kristina Wallbing
Kyrie Eleison!
2009-01-17

    ej medlem längre
Tycker om hur anden, musiken drar åt varandra i denna text där själen talar sitt tonrika språk!
2009-01-17

  Mona*
Sällar mig även jag till bönen
2009-01-17

    ej medlem längre
att vilja vara som bön... den tanken gillar jag... blir också speciellt förtjust i första strofen, musik betyder oändligt mycket.
2009-01-17

  Rolando Furioso
Måla mig en bön till det jag längtar
Jag ska andas tangenterna
Putsa dom skinande rena
I väntan på dina fingrar
2009-01-17

  Carola Zettergren
Ingen skriver som du...vill också andas åt dig!
2009-01-17

  Lena Krantz VIP
Kan jag andas för dig?...i så fall gör jag det gärna
2009-01-16

    © Birgitta Wäppling VIP
Vilken fantastiskt vacker inledning:

"Andas mig som bön
mot de svartvita tangenter
musiken gav mening"

Applåderar!
2009-01-16

    papillon
För dig ber skogen och myren
för dig ber bergen och skyarna
och korparnas sträva rop
och tyst i mitt hjärta
ber också jag, den vantrogne,
för min syster
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder