Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du andas kärlek


Kan jag få låna ditt knä
för en liten stund.
Luta mitt huvud där och blunda.
Känna din hand stryka
mig över håret.
Det finns dagar
som inte är som andra dagar.
Då man behöver vila
sig stark
hos någon som andas kärlek.
Och du gör det bättre
än någon annan.

Vet du det?




Fri vers av RobertD
Läst 1118 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-08-26 16:08



Bookmark and Share


    Beng-tze
Jaja, hon vet, alla tankar är kollekiva, men ibland är man ju inte sugen.
I alla fall tyckte jag det var en sällsynt bra dikt, och det enda jag har att
invända är att du ser så solbränd och frisk ut på din bild, när jag är undernärd
och blek.
2005-09-01

  AC
Det sköna med den här dikten är att den är så fri från pretentiösa omskrivningar av typen dimslöjor och bottenlösa tjärnar. Budskapet går fram ändå. Det finns ett självförtroende mellan raderna, en förvissning om att det enkla ska nå fram. Det gör det hos mig.

Tycker mycket om slutraden, "Vet du det?".
2005-08-27

  Daybreaker
"Det finns dagar som inte är som andra dagar."

Så enkelt och så sant.

Avslutningsfrågan är också fantastiskt vacker. Vi måste göra varandra uppmärksammade på de vackra sidor vi har - vi är alldeles för dåliga på det!

Håller inte med helt om alla radbrytningar, men det är ju en smaksak.

Tack!
2005-08-27

  purpleangel
" hos någon som andas kärlek" är min absoluta favoritrad.

Din text är gudomligt härlig,för att på något sätt försöka finna ord att beskriva den.

Orden du skriver verkligen beskriver känslor som annars är så svåra att sätta på pränt.De får en liksom att se detta knä, känna handens strykning,samt hitta styrkan och orken...och allt detta tack vare ens käresta!!!

Säger det igen; GUDOMLIGT skrivet!!
2005-08-27

    ej medlem längre
åh , jag känner igen mig så väl.
gillar den här dikten mycket.
2005-08-26
  > Nästa text
< Föregående

RobertD
RobertD