Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Dödsuret eller den skäckiga trägnagaren. "Dödsuret" kallas den efter det ljud den åstadkommer, när den som vuxen individ slår bröstskölden mot virket för att kalla på honan. Ljud som vidskeliga människor trodde spådde död i huset.)


DÖDSURET - I gamla tider skapa skräck

 

 

Tick, tack

Dödsur i en vägg

gör sitt inlägg

 

Tick, tack

Hela dan

knäpper fan

 

Tick, tack

går ej väck

skapar skräck

 

Tick, tack

Men ta det varligt

inget farligt

 

Tick, tack

Bagge skäckig

gul-brunfläckig

 

Tick, tack

gnager trä

dä va dä

 

Ack, tack

Lustig grej

Bryr mig ej




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 476 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-19 12:56

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
underbar text
mannen i mig försöker ge dig en applåd
men jag håller honom frenetiskt tillbaka
dock är texten värd
trenne pajer på rabarber
bokmärkes även
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson