Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjejer Hjärta Assholes

Snälla pojkar får aldrig flickan.

Jag vet inte hur många gånger tjejkompisar har gråtit ut hos mig för att deras killar har varit "elaka, okänsliga etc etc" och då fått höra orden "Jag önskar att jag kunde hitta en kille som var som DU! Snäll, känslig, lyhörd och omtänksam". Men jag vet att det bara är tomma ord då de likförbannat ändå alltid går tillbaka tillbaka, eller blir ihop med nya, av dens sortens killar som de sedan beklagar sig över. De vill bara vara kompisar med snälla killar, inget mer.

Jag blir mest jävligt irriterad numera när jag får höra de orden då jag vet att de inte menar vad de säger, för hade de gjort det ha de dumpat skithögarna.

Jag är den typen som tjejer oftast bara vill vara kompis med. Inte kul att om man är intresserad av en tjej se henne istället falla för ens kompis.

Jag har en manlig bekant här i byn där jag bor som jag är jämngammal med.  Han behandlar tjejer som skit, men han kan ändå i princip få vilken tjej han vill genom sitt skitsnack. När han fått vad han vill ha dumpar han tjejen illa kvickt och behandlar de som skit och snackar skit om dem. Han brukar även svika sina kompisar så fort en tjej dyker upp. Vi är några som brukar varna tjejer för honom, dels på grund av att vi är trött på att sitta och trösta de tjejer som han har sårat och utnyttjat. Men då han är väldigt duktig ordbajsare så får han det ofta till att vi bara är avundsjuka på honom.

Som poeten Bob Hansson skrev en gång:
"Det är nog inte bara jag som insett att det är svårt att veta hur man ska vara som man. Ska man bli känslig och mjuk som kvinnorna säger att de önskar? Samtidigt som de envisas med att gå hem med Mikael Persbrandt.

Vi som patriarkatet till trots är förvirrade och i smyg fullständigt osäkra på hur vi egentligen ska bete oss. Vi som varken är direktörer eller fotbollsproffs, vi känner inte igen oss i den bild feminismen målar upp, att det är män som tillåts framgång. Vi som står där på krogen och inte har fått vara nära en kvinna på månader eller år, hur överlägsna känner vi oss? Vi som inte klarar av att se en kvinna i ögonen och säga att vi är kåta, av rädsla för att uppfattas som desperata drägg som bara tänker på en enda sak."




Dagbok av Johnny Joe
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-20 23:47



Bookmark and Share

  Johnny Joe
Johnny Joe