Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kan sjungas på melodi "Den kärlek du till världen bar" sv.ps 137


En ökenpsalm i gammal from ton


Med tomma händer, döpt för att dö
det går en mänska ut
i hungerns svärtade mull, ett frö
till himmelens skörd till slut

att möta frihet, mogna och bli
för alla folk ett bröd
när frestarn kallar, ändå förbli
till slutet den ondes död

En människa, ett barn av guds nåd
all makt i hans tomma hand
en öppnad väg till guds kärleks förråd
och frestarens ord blir sand

och anden bär i rum bortom ord
det liv som är vårt hopp
att lägga samman på altarets bord
det bröd som är Kristi kropp





Fri vers av korpfjäder
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-23 18:43



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här borde verkligen tonsättas.
2009-01-24

  inutimonster
återigen får du det att verka så enkelt. jag önskar så jag kunde melodin.
2009-01-23

  Mona*
Många tankar far genom huvudet när man nynnandes läser din psalm. Även jag har tänkt runt öken, liv och kärlek idag.
2009-01-23

  Cadena
Och hon må bära kärlekens krona kommer orden till mig - eller livets kanske det är... Vackert om det som kan ske i det osynliga.
En vis dikt och psalm - ovanlig att finna nyskriven att läsa i vår tid för att den är så bildad och klassisk, men det tycker jag om. Har för mig att jag har en bok i bokhyllan med Anders Frostensons översättniingar som har samma gamla fromma ton.
2009-01-23

  Rolando Furioso
Det här är din hemmaplan. Du är fantastisk på psalmer.
2009-01-23

  Ronny Berk
väl diktat och melodiöst skrivet, ett kärlekens budskap väl framfört !
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder