Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en berättelse om en kanaaneisk kvinna som ber för sin dotter - hon blir avvisad med orden "Det är inte rätt att ta brödet från barnen och ge till hundarna" Men hon ber om smulor och får det.... (matt. 15:21-28) Kan sjungas på mel. "den kärlek du


Bröd för hundarna.... en psalm i den gamla traditionen


Ett knäfall och ett plågat rop
min dotter plågas svårt
en gudason, ett enda dop
men svaret klingar hårt

Att stjäla bröd från barnens bord
till hundarna vid himlens port
att handskas så med Herrens ord
får inte bli det jag gjort

Men ordet klingar åter som tro
för hundarna är smulor allt
att samla rester ger själslängtan ro
och barnet får tusenfalt

Så talar läkedomens röst
och moderns bön får svar
att be för livet är livsviljans tröst
och kärleken stannar kvar









Fri vers av korpfjäder
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-26 08:50



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Jag gillar din text, men när jag prövar att sjunga den (fin melodi, med medeltidklang) vill jag gärna ha fler stavelser i första och sista versen, andra strofen.

Typ:
"Min dotter se, hon plågas svårt"
resp...
"Och moderns bön den får ett svar."

Annars får man dra-a-a på tonerna för mycket när man sjunger.
2009-01-27

  Mona*
Hundarna äter endast brödet från sin Herres bord...
Att underkasta sig så i tro, ger svar i liv.
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder