Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
trött och ledsen blir jag när det som lovas mig inte hålls


OM TIDEN STOD STILL

Ibland önskar jag tiden stod stilla, så jag får svar
på alla mina frågor

Just nu känner jag mig sviken, besviken, läkare
som lovar ringa, hann han inte skulle jag få ett
brev, har varken fått telefonsamtal eller brev

Jag skulle få besked om ny tid, och om hur jag
ska göra med den medicin, om jag ska öka eller
minska dosen, känner inom mig, jag är inte så
viktig, sjukpensionär, då är det inte så bråttom,
då kan jag vänta

Känslor som dom här har jag haft förr, när mitt
knä var så dåligt, utslitet, värk både dag och natt,
det var min starka vilja, som gjorde att jag kom
ut, tog promenader, när jag ringde undrade, när
min tid för operation skulle bli, fick jag varje gång
frågan, vad jobbar du med?

Det tog nästan tre år, hade jag inte tjatat, kanske
jag haft mitt dåliga knä än idag

Så nu känner jag likadant, det är inte så viktigt
med mig, som inte är arbetsför, jag har ringt idag,
men inte kommit fram, tänker fortsätta på eftermiddagen,
det har gått många dagar nu, sedan jag blev lovad
att han skulle höra av sig

Jag blir så trött, ängslig och just nu framför allt arg,
den lilla människan har inget att säga till om, när
direktörer, politikter och andra som syns och hörs,
blir sjuka då går det bra att få hjälp och vård snabbt.

Jag är så trött på hur det fungerar i samhället idag,
så trött vet inte hur länge jag ska orka kämpa, har
kämpat mot sjukdomar och orättvisor hela livet, vill
så gärna få må så bra som jag kan, det tär inte bara
fysiskt att veta att mitt hjärta är trött, det känns i min
själ, allt är så tungt just nu


anits 26 januari 2009







Övriga genrer av anits VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-26 12:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Det är alltför många i denna sits idag.
Jag möter dem ständigt.
Vi behöver ett uppvaknande i det här landet där även vårdapparaten är inblandad. Ett uppvaknande till att börja bry sig.
Därom må vi stilla bedja.
2009-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Ändå är det vi som betalar deras löner via skattesedeln.
Inga dåliga löner heller.
2009-01-26

    sajo
Jag vet så väl hur du känner. Det var ungefär vad jag och en av våra grannar pratade om imorse om hur det känns att vara sjuk och inte ha så mycket att leva med och inte bli trodd,

samtidigt som alltid är det väntan och ingenting sker utan den som är sjuk måste ha ork att ringa vilket man oftast inte har.

En väldigt bra text. Applåder.
2009-01-26

  Fånga dagen
hej jag känner med dig och förstår hur du har det jag vet eftersom jag själv har liknande problem man är inte intressant när man inte arbetar inget att satsa på
väl skrivet
kram Anna-Karin
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP