Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sitta och se hur ljuset tränger undan mörkret utanför mitt fönster, är en fin början på en ny dag


DAGEN VÄCKS TILL LIV

Det börjar ljusna utanför mitt fönster,
dagarna har blivit längre, ljuset som
jag så länge väntat på, börjar komma
tillbaka

Snön som finns på träden, tynger ner
dess grenar som bugar sig vackert mot
marken

Det är grått och mulet, men snön som
dom senaste dagarna vräkt ner, lyser
upp och gör allt en aning ljusare

Jag sitter vid fönstret, ser hur dagen
vaknar mer och mer, jag tycker om den
här stunden, när morgonen sakta börjar
vakna till liv, och alla dagens ljud kommer
till mig

Jag tänker på dagen som nu är här, och
vad den har att ge mig, kanske en tur med
sparken och kameran, försöka få några
fina bilder på vintern som nu har tagit
sitt grepp om oss

En ny dag, nya möjligheter försöka glömma
gårdagen, som var fylld av ångest och dåligt
samvete

Så glad att jag vaknat, får och kan känna
glädje och tillfredsställelse över det som nu
väntar mig i den nya dagen


anits 27 januari 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-27 08:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En barndomspsalm kommer till mig här:
"Pris vare Gud, som låter Oss glada vakna opp
och över jorden åter En nådedag gå opp,
En dag, som skall försvinna Lik den igår förgick;
O, må vi då besinna Dess dyra ögonblick."
2009-01-28

  Eaglemountains VIP
Det ljusnar nu, det gryr till dag .....nattens skuggor fly, med snabba vingeslag ....
2009-01-27

  Rosen VIP
Vilken härlig naturbild inför mina ögon och din beskrivning av början på dagen tas tacksamt emot, tack!
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP