Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnat till Ernesto Guevara (Che Guevara) Skrev denna visserligen innan jag såg dokumentären om han igår och hade igentligen inte uppsikt först att den skulle vara tillägnad men efter jag såg helheten så förstod jag


Svältens o Syndens handflator

Visst är det märkligt när allt kommer omkring
Att för en sekund tänka på hur vår värld kan se ut

För om ett avslöjande nu väl skulle nå fram
Framstår ändå fienden dig som närmast

Om tex människor som svälter ska kunna få ett bättre liv
Krävs ej snabba lösningar så som mat och skolor för att kunna överleva missäret

Strukturen, Regeringen och landets tillgångar är det som måste förändras
Likaså vår bekvämlighet för billiga varor som dessa nu producerar

Men en varning återkommer till dig då och lyssna nu noga
Om tex Afrikas land ska räddas i helhet

Fienden som ses goda i andras ögon
Rädslan vars synd föder svälten
Där samma människor har ett medvetande så som maktens begär
Där pengar som styr inflytanden
Inflytanden som styr ordens slutliga tystnad


Du kanske vill skapa godhet ur något som är kurrupt världen över
Men när allt kommer omkring så är det tyvärr du som kommer stå under ytan

För den starkes makt tillåtes sig ej att misslyckas
Och hur många ska behöva offras innan vi börjar verkligen förstå dess budskap

Vi blir alla då korrupta som bara står och ser på
När tidens gåtor bara tickar och går

Men när klockan ej kommer tills nästa sekund
Påminns vi om att tiden ändå har ägt rum







Fri vers av Christopher Constantinos Bernardi
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-03 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christopher Constantinos Bernardi
Christopher Constantinos Bernardi