Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
möta en ny dag, med hopp om att den blir en dag utan ångest och värk


DAGEN GRYR

Det ljusnar utanför mitt fönster, dagen gryr
ser på den stora tallen, den är så vacker,
snön på dess grenar liknar grädde, som
spritsats på en tårta

I bärbuskarna lyser snön som diamanter,
i en av buskarna lyser snön blank och fin,
som kristaller

Det är tyst och stilla, huset sover, människorna
som bor här, har ännu inte vaknat och börjat
röra på sig

Jag ser ut genom mitt fönster, några snöflingor
har kommit i natt, det är kallt och mulet, en bil
kommer ställer sig på parkeringen

Det är hemtjänsten som nu börjar sin arbetsdag,
så nu kommer några boensde att vakna och stiga
upp, och dagens ljud börjar höras

I våningen under mig, drar damen som bor där,
något över golvet, som hon gör varje morgon,
en dag ska jag fråga henne, om hon vet vad det
är som låter varje morgon

Nu börjar det höras ljud lite överallt i från, ljud
från stora vägen hörs in till mig, hör hur bilarna
bromsar in, för att svänga in på vägen som går
till bruket

Dagen börjar få liv, en ny dag med nya förhoppningar
och nya utmaningar, en dag jag hoppas slippa det som
i går var ett gissel för mig ångesten och tröttheten


anits 4 februari 2009






Övriga genrer av anits VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-04 09:22



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Morgonstund har guld i mun"...
Applåd!
2009-02-05

    Madeleine Ågren (Maduska)
Vårtulpaner från mig!
2009-02-04

  anita VIP
Mycket vackert skriven. Många applåder.
2009-02-04

    Ken Cassel
Mycket vackert skrivet
Gillas

Kramar i massor!!
2009-02-04

    Maria Malm
Det vackra och vilsamma i morgonstunden, naturens skönhet.
2009-02-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
En bild framtonad
så fin, hur dagen
går igång, låter,
som en lovsång!
Av mig får Du ett fång
av rosor och jag hoppas
att Din Dag skall
bli full av bara behag!
*******************
2009-02-04

  Eaglemountains VIP
Återigen en innehållsrik berättelse, i vardagen, på morgonen, när samhället vaknar ....när man står redo att möta dagens möjligheter, om inte ångesten biter sig fast .....
2009-02-04

  Larz Gustafsson VIP
Gryningen är en hoppfull stund.
Det finns en trygghet i det där som upprepas varje morgon samtidigt som det finns ett välkommet avbräck när lördagen kommer och folk inte kör samma race som vanligt.
2009-02-04

  Maria T
Underbar skildring av en morgon
som vaknar till ny dag.
Vackert foto men ser kallt ut
2009-02-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP