Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgesonett att trösta stelnat hat


Av tårar är en mänska snart förtärd
om våren inte låter bäckar rinna
och isens tunga täcke må försvinna
där sorgen huggit djupt med slipat svärd

Men solen låter kärlekslågan brinna
och modlösheten samlas vid dess härd
att finna glädjen åter i sin värld
i mötet med den gud som låter tvinna

tre tåtar samman till en livslång tross
en vit av hopp och en av hjärtats röda
men ännu mer den blå som talar tro

till hopplöshetens frusna stenkoloss
att väcka upp ur hatet allt det döda
som sorgen måste ge sitt varma bo











Bunden vers (Sonett) av korpfjäder
Läst 592 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-07 08:46



Bookmark and Share


    papillon
Hur i hela friden missade jag denna?? Imponerande som hantverk och gripande i sitt innehåll - applåden ett år fördröjd men bättre sent än aldrig.......
2010-02-28

  Betlehemsstjärnan VIP
Så berörande vacker. Språket och känslan är fantastisk! Helt underbar att läsa/B
2009-10-31

    ej medlem längre
En ljuvlig sonett! Pryder stolt sin plats på första sidan. Grattis!
2009-10-30

  Mona*
Tycker om.
2009-02-11

  Rolando Furioso
Försoning. Så mycket tröst, tro och hopp kan den ge.
2009-02-10

    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket vacker och insiktsfullt skriven sonett, som manar till eftertanke och läsning på nytt.
Oerhört fin i sin rytm.
2009-02-09

  stenhur VIP
Form och innehåll i kärleksfull förening. En dikt som själv är en bild av de livgivande krafter som den handlar om!
2009-02-09

    Elina Möller
Var tvungen att läsa den här högt, så välljudande ord och formuleringar. Har jag någonsin sagt att du är elit när du skriver texter som den här? Det är du.
2009-02-07

  Gunnar Norrman
Så vackert, vemodigt, men ändå hoppfullt Du skriver. Det är sant, att ett sargat hjärta behöver tid, värme och omtanke, för att läka. Då hjälper tro, hopp, och inte minst kärlek, som vi aldrig kan få eller ge för mycket av.
2009-02-07

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket vacker tvinnad text.
2009-02-07

  inutimonster
den är väldigt fin, två första raderna är helt underbara.
2009-02-07

  glittertindra
den här var fin, ger ett lugn ifrån sig, trots att du skriver om sorg så skriver du även om det som ger tröst och läkedom.. :)
2009-02-07

  halmstrå
Så läser jag och läser och läser
och njuter och gråter och läser.
det är mer än bara en form det här.
2009-02-07
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder