Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TÖ- februari-haiku

Skvalar i brunnen
kvitter och pip i busken
vintern vinkar glatt

Nu lyser solen
över onda och goda -
hopfällt paraply

Dagsmejan droppar-
solens värma livar upp
vinternattens is

Vinterbambuns stjälk
fäller sina gula blad
en fågel prasslar

Blomknopp bryter fram
i skydd bland julrosens blad
musen pilar in

De små grå
fyller trädet med kvitter-
ett sus av vingar

Lugnt glider kajan
på sina vintervingar
över hustaken




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 418 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-08 12:33

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Underbar lite text, så finns det hopp om vår även för oss som just nu har snöstorm.

Eva
2009-02-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP