Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
solen från igår, den syns inte alls


SOLEN VART TOG DEN VÄGEN?

Solen som igår visade sig från sin allra bästa sida,
kan jag inte ens ana bakom molnen, så lågt i tak
är det idag

Kylan är kvar och biter i kinderna, när jag går ut på
en kort promenad

Så har vi äntligen fått en riktig vinter, som så många
längtat efter, barnen som nu har snö att leka i, åka
pulka och skidor, göra snöänglar, spåren efter dom,
syns lite överallt

När jag går ut på min balkong, hör jag många glada
barnröster, kan inte se dom, men deras rop och skratt,
hörs lång väg, anar att dom njuter av lekarna i snön

Jag är visst glad när det nu blivit vinter, en riktig vinter
med mycket snö, men inom känner jag, att nu behöver
det inte komma mera snö

Det blir så drygt och arbetsamt, att efter varje gång det
snöat, försöka skotta runt bilen, mitt hjärta orkar inte så
mycket, så det gäller att ta det försiktigt

Lyssnade på väderleksrapporten, mera snö väntas, onsdag,
torsdag och fredag, jag tänker nu ligger nog förhoppningsvis
snön kvar till Vasaloppet, så alla som ska åka, behöver nog
inte oroa sig att snön ska försvinna



anits 10 februari 2009











Övriga genrer av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-10 12:03



Bookmark and Share


  Rosen VIP
Ja, det där ordet som bara finns i svenskan, lagom, infinner sig sällan...
Du skriver så skönt nära läsaren.
2009-02-10

  Eaglemountains VIP
Denna snö, som man ibland saknar, kan komma i överflöd på så kort tid, att det hellre blir tungsamt, när det gäller att skotta snön, när man inte orkar. Men allt det vackra syns för det mesta, och ljudet av lekande barn, hörs alltid - även om solen ibland lyser - med sin frånvaro .....
2009-02-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP