Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skiss.


dödens beskaffenhet

I radion hördes ljudet av hurricane(dylanlåt).kaffekoppen,ett askfat som rinner över,drömmarna talar om visdom,en bok av ts.elliot,brevid ett gulnat nummer av dagens pravda.Min kamp kommer att brinna på bålet,kampen för storhet,för köttets lust,betvingar tom döden.visdomen följer med,gratis,för de enfaldiga har skådat ljuset,ljuset är endast mynningsflamman från mitt vapen,


mörker...




Fri vers av peter markurth
Läst 257 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-02-10 13:18



Bookmark and Share


  genni VIP
Trots en mörk text så känner jag ändå ett lugn över den.
Den här gillas!
2009-02-10

  Suzy med punkterna
Du målar bilden så levande att den känns ända in i själen.
2009-02-10

  lycksele
En verklighetsbild. Men ändå en människa som har funnit nått av leva för. En kamp. En kämpe.
2009-02-10

  arie
oj tänk att jag inte har läst din dikter förrän nu
läste din tre sista "skisser" och oj vad de gick rakt in
så där rätt av

jag kommer att återkomma till dem och fler av dian andra
nu när jag har läst detta

tycker mycket om denna direkt i dessa ändå så laddade
orden vi ändå har hört fast på andra sätt

du har hittat en enrv en laddning
som jag den går inte att värja sig emot

du nämner en pistol i någon av dikterna
och dt är lite så det känns

en pistolmynning rakt riktad mot pannbenet
känslan av svalt
mot hud

och du skjuter inte av på ett tradionellt sätt
som brukligt är med pisrol

utan du skjuter av med en viss
distinktion av känsla
och vad som också är i stundens "allvar"

upp till honom, henne
bakom pistolmynningen att avgöra

du har sagt ditt
upp till bevis ungefär

eller som ett död mans grepp

släpper jag situationen
ja då fan bromsar tåget in

och du blir ståendes där

skyll dig själv ungefär

kanon texter
tycker jag iallafall

stora ord
små löften
men vad fan vi gör så gott vi kan
eller hur
inget märkligt med det annat 'n
att det finns en pistol mot pannan
men den kan jag ju alltid vifta bort
eller nåt sånt

tack
2009-02-10

  Maria Natasja
Fan vad bra! Allt jag kan säga just nu....:)
2009-02-10
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth