Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har rätt att bli arg och försvara mig


ARG, DET HAR JAG RÄTT ATT BLI

Jag blir så arg, när vissa människor, tror sig
veta allt, kunna allt , vara bäst i allt

Idag hade jag tid på vårdcentralen, det var en
del prover som skulle tas,och en hörsel kontroll
skulle också göras

Så jag träffade för en tid sedan, en läkare när jag
hade problem med ett öra, hon var så noga, hämtade
andra läkare, för att ställa rätt diagnos

Jag fick droppar till mitt öra, som jag hade ont och
värk i, dom tre läkarna som kollade mitt öra, kom alla
fram till, att jag hörde sämre på mitt vänstra öra

Så efter provtagningen, skulle min hörsel kontrolleras,
så kom sköterskan, som är högljudd, hörs överallt där
hon går fram

Hon ropade upp mig, högt och ljudligt säger hon, varför
ska din hörsel kontrolleras, är det som har bestämt det,
jag svarar, det står ju i min journal

Hon drar iväg genom korridoren, jag försöker hänga med
så gott jag kan, så säger hon högt igen, jag ser att det
är en doktor, som skrivit remissen

Jag svarar inte, så kommer vi in i rummet,hon talar om
vad som ska göras, jag får på mig ett par hörlurar, en
knapp i handen som jag ska trycka på, när jag hör ett
ljud

Det tar inte lång tid, så är det färdigt, så säger hon, tycker
du att du hör dåligt, kanske säger jag, har själv märkt att
ljudet på TVn är nog ganska högt

Jag är på väg att gå, då säger hon, vilken doktor ska ha det
här då, det vet inte jag, så jag svarar, det är väl hon som
tyckte jag hörde dåligt, får till svar, hon är inte kvar

Jag har funderat och undrat, ända sedan jag fyttade hit,
hur kan hon få vara kvar, som är så fientlig mot patienterna,
så jag hoppas hon gav mitt resultat, till en läkare som kan
ge mig ett svar

Händer inget, jag får inget svar inom en vecka, så ringer
jag och hör mig för, numera är jag inte rädd, vågar ställa
krav, för det är mig det gäller, och mitt liv, det ska ingen
sur och grinig sköterska förstöra


anits 10 februari 2009







Övriga genrer av anits VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-02-10 23:59



Bookmark and Share


  genni VIP
Kontakta någon annan vårdcentral som kan hjälpa dig. Kanske en annan sjuksköterska kan ge dig ett bra bemötande och bättre vård!
2009-02-11

  Eaglemountains VIP
Skicka en anmälan, Du har rätt att vara arg! Så här får det inte gå till! Stå på DIG!
2009-02-11

  lycksele
En del skulle inte arbeta med människor.
Mer lämpligen sitta vid löpande bandet på fabrik.
2009-02-11

  LassO
solklar anmälan
2009-02-11

  Bibbi VIP
Exakt.
Bara stå på Dig!!!
Jag njuter av att höra Dig arg för det är ett hälsotecken om nåt att kunna bli arg. Och det kommer att ge resultat.
Kom ihåg vad jag sagt förut. Vänd Dig till patientnämnden om Du behöver extra hjälp till att agera.
Lycka till!
Applåd!
2009-02-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP