Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dessa vintertider håller jag på att färdigställa texter och musik till en mässa som ska användas under fastetiden...massa jobb är det, men roligt! Här är en psalm skriven för tredje söndagen i fastan, att sjungas kring evangeliet. (istället för hallelu


Tractus - en psalm för en fastemässa




Ett offerlamm, en mänska som vi
står framför oss med makt
och tiden talar det tiden kan bli
men ordet gör ordet sagt

Så tiger ondskan gömd i en kropp
fördold i skugglik skam
Men Kristus uppfyller mörkret med hopp
det onda flyr vägen fram

Där söker de i vattenlöst land
en grav att finna vila i
en vänlig ondska i öknarnas sand
där Satan ska ge dem fri

Men sanden bränner fredlöst den trakt
där ondskan söker ondskans ord
Se upp och låt Herrens ängel stå vakt
när ondskan vill gästa ditt bord

O Herre, ge oss ordet som bär
oss genom mörkrets tid
och fyll du tillvarons onda begär
med makt av din kärleks frid

Läsning: Luk. 11:14-26

O Herre tack för ordet som bär
oss genom mörkrets tid
du fyller tillvarons onda begär
med makt av din kärleks frid












Fri vers av korpfjäder
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-11 18:12



Bookmark and Share


  halmstrå
Okyrklig som jag är kan jag ändå inte låta bli att fascineras av hur du lyckas balansera de där religiösa bilderna på en knivsegg mellan dårskap och djup. Får faktiskt lust att åka upp och höra mässan live.
2009-02-11

  Mona*
En psalm som gör evangeliet än mer levande, bilder somkommer till mig. Njuter.
2009-02-11
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder