Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förföljd av otur - eller?


Känner du Murphy

 

i tre år har jag varit ensam

i tre år har jag försökt att

vara ensam

 

det har gått riktigt bra

stundtals

räddad av poeter.se 

 

men så fort jag är på gång med

huvudet ovanför vattenytan

så slår han till

 

MURPHY

 

det började med vattenläcka

som utvecklat omfattande

mögelskador

 

jaga hantverkare tillhör

den högre jaktskolan

som väl alla vet

 

hann inte njuta av

nyreparerat hus innan

han slog till igen

 

strömavbrottet kom kvällen före

resan till värmen

som skulle rädda sorgens jul

 

Murphy

tog livet av

varmvattenberedaren

 

medan jag drog

en suck av lättnad

ordnade Murphy

 

akut värk och

en rygg som inte

gick att böja

 

inte ge sig inte ge upp

och kravlande har jag

tagit mig upp på gropens kant

 

där står Murphy

med nya problem

i beredskap

 

just när jag hade det

som trevligast tillsammans

där jag mår som bäst

 

då ringde Murphy

det sprutar vatten ur ditt hus

och det var 25 mil hem

 

jag är hemma nu

och pumpen har fått

sin dödsdom

 

undrar hur jag ska bli av med Murphy

 

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-16 13:08



Bookmark and Share


  peter markurth
otur...jag håller med..för mycket..
2009-02-17

  Blomster
Murphys lag är, förutom jantelagen, en av de mest korkade lagar vi har - jag yrkar på lagändring!

Det verkar som om Murphy växer sig starkare ju mer han kan ödelägga så jag hoppas att du har nått botten och att det bara kan gå uppför nu! Här raserar han dock hej vilt och resultatet är förödande; extremt inkomstbortfall och som följd av det inkapabel att vid 30 års ålder behålla min bostad och tvingas flytta hem till syster... Men jag kämpar för att skrämma Murphy så pass han tar sig både en och hundra funderare innan han ger sig på mig igen. JAG ska vinna - inte han!
2009-02-17

  Hans Christian
Det var väldigt elakt av Murphy att ta livet av din vattenpump. Men så är det enligt Murphy...kan något gå fel...
Vi får skjuta Murphy ! Tack för läsning.
2009-02-16

  Bibbi VIP
Ibland blir det bara för mycket!!!
2009-02-16

  jardan
Å nej men Ulla det vänder i Barcelona - lägg ut råttgift när du åker....
2009-02-16

  Eaglemountains VIP
Oj ....
2009-02-16

    sunnanvind
Jisses...vilken historia! flämt....
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP