Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sommardröm som nån kanske delar med mig *S*


I vattnets vågor

Jag ska jobba då solen står som högst uppe i det blå
Men jag ska drömma om doppet då skymningen faller tillslut
Jag har bara en kropp, men liv känns det som jag har fått två
Jag ska följa min inre lust, och då kvälen kommer går jag ut

Jag ska bada naken i vattnets vågor
Tills dess att solen brinner upp höst
Jag ska brinna i sommarnattens lågor
Och jag ska sjunga med livets röst

Ett kvällsdopp naken på kvällen efter en dag i solen
Det är då som sommaren kommer in i mina sinnen
Jag lämnar mina kläder ensamma, slängda över stolen
För där naken i vågorna får jag mina egna sommarminnen

Jag ska bada naken i natt i vattnets vågor
När sommarnattens mörker når vattnets yta
Jag ska leva här och nu, utan onödiga frågor
Och jag ska bada där när solen får lejonet att ryta

På dagen så är jag fången på det första livets expresståg
Då sover jag, men på kvällen håller mitt andra liv mig vaken
Utan blockeringar, utan värn och murar möter jag en våg
Där i natten kommer mitt andra liv fram, där jag är mig själv naken

Jag ska bada naken i sommarnattens vågor
Då stjärnorna lyser, och månen tar sig ett dopp
Jag ska låta vattnet skölja bort själens plågor
Jag ska låta sommarnattens mystik förföra min kropp

Det är som jag hittar mitt ursprung, där blir jag ett med naturen
Jag sträcker upp händerna mot kvällshimlen innan jag försvinner
Försvinner ner i vattnet med kropp och sinnen från vardagsmuren
Och när jag kliver upp så lyser månen och då känner jag att jag brinner





Fri vers av PPQ
Läst 438 gånger
Publicerad 2004-06-02 12:45



Bookmark and Share


  Anna H
Jag tycker om din dikt. Den är så ren och naken. Jag tycker om det där med en kropp men två liv. Det låter så otroligt underbart att naken få svepas in av vågor. Renande. Kanske som ett dop, man sjunker ner och det gamla faller av och upp kommer man ny
2004-06-02
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ