Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter ett krig om oss

 

Ser bakom portarna
i en tid
långt bort från nu

Himlen, känns smärtsamt
ensamt, ödsligt kall

dystra tysta vindar
sveper spår över ruiners mark
av sot, sand och aska
 - ett himlens sista skrik

här, är det inte längre
som det varit
bakom dessa portar


snälla, någon
ta mig härifrån
ta mig bort från här
där jag ensam står
ta mig bort, bort, bort
snälla, någon
snälla, jag ber

för utan änglar
känns det nu
ensamt, ödsligt, kallt

här, där det är så tomt
tomt,
tomt,
ingenting
mer än rester
av ruiner

efter ett krig
om oss
     




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 689 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-03 10:24



Bookmark and Share


    Tuva Lisa**
Du är något otroligt duktig på att skriva!
2009-08-02

    Erika H
En text som inte är så självklar när det gäller vilket krig.
Kärleken ligger väl i topp men just ordet krig frambringar så många bilder om just ruiner och svärta och sot efter bränder.

Du skapar bilderna. Lägger sig snabbt inuti och bedjan om något annat känns stark.

Fint!
2009-03-26

    ej medlem längre
Oj! Den kändes verkligen på djupet. Oerhört bra skrivet.
2009-03-13

  devilsangel
gripande läsning som berör djupt...mycket bra!
2009-03-04

  peter markurth
detta var en utomordentlig gestaltning...
2009-03-04

  Inkarasilas
Läser det som de ångestfyllda timmarna efter ett gräl och det kryper krälar i kroppen av ormtankar > >Om det tar slut nu. på grund av det här. hur kommer det bli. att mista detta fina vackra som var vi. Sista meningen fick mig ur balans och vafan jag börjar grubbla.

efter ett krig
om oss

Det är mycket bra, ja som fan faktiskt. Det hävdas konstant att det är kravlöst. det är det verkligen inte. Fyj fan dååååå och så har du splittrat glasskärvor över hela skärmen då.

Jaha nä det går inte somna i det här tillståndet. Ujujuj.
2009-03-04

  Pytti
Grymt bra beskrivet om tomheten och ensamheten som kan driva en till desperation.
Känner igen mig så det känns djup där inne... Tack
2009-03-03

    Lindizz
Här beskriver du tomhet så starkt att de griper tag i läsaren. Mycket bra skrivet.
2009-03-03

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett alster som griper tag.
Mycket känsla sprids.
Fin var den här.
2009-03-03

    sunnanvind
Känns i hela texten..TOMHET...kriget som utspelats verkar inte ha någon vinnare..bara ödeläggelse..

Väl skrivet o uttryckt i känsla som ger kalla kårar!
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson