Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att drömma har sin tid, att inse anningen kanske ännu viktigare


DRÖMMAR OCH SANNINGAR

Jag drömmer om att en morgon vakna,
med ett leende på läpparna, stiga upp
ur sängen, utan värk i leder och muskler

med glädje dricka mitt kaffe, sedan på
med kläder, ta mina stavar, och med lätta
steg gå ner för trappan

för att komma ut i naturen, gå den välkända
stigen till tjärnen med sitt klara kalla vattnen,
där jag en gång i en tid för längesedan badade

lyssna till fåglarnas sång, njuta av stillheten
känna harmonin som ofta kommer till mig,
när jag är nära naturen och den skapelse,
som Han med sin kärlek givit oss

sanningen idag gör att stiga upp ur sängen
tar sin tid, leder som är stela och värker,
muskler som är svullna och gör så ont, mina
fingrar mycket krokigare idag än igår, allt jag
försöker greppa faller i golvet

jag kan stiga upp, göra det jag tycker om,
skriva, läsa böcker, lösa korsord, ta en kort
tur med sparken, det är guld värt för mig

Mina drömmar och sanningar går hand i hand,
jag är glad och nöjd att äntligen få känna
och kunna få vara den jag är


anits 21 februari 2009





Övriga genrer av anits VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-02-21 09:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fantastisk och enastående beskrivning.
2009-03-04

  Ronny Berk
endast den som vågar drömma kan gå i dröms uppfyllan- en väl funnen tanke och en välskriven text- ja !
2009-02-22

  Sladjana Zubcevic
"Mina drömmar och sanningar går hand i hand,
jag är glad och nöjd att äntligen få känna
och kunna få vara den jag är"
Vackert skrivet vännen.
2009-02-22

  Michaela Dutius
Så kan vi drömma...när livet ger smärta..om smärtfrihet och kittlande livsglädje...en vacker dikt
2009-02-22

  Elaine.S VIP
Så fint du skriver...så mycket tankar du väcker!!
Att mitt i allt kunna se det som är positivt...
2009-02-22

    Madeleine Ågren (Maduska)
Jättejättefin!
2009-02-21

  Eaglemountains VIP
Längtan, men också mycket tacksamhet i vacker poesi .....
2009-02-21

    Ken Cassel
God morgon, vännen min
Du är uppe med tuppen märker jag
Precis som mig
Jag vaknar alltid tidigt på morgonen
Har väl någon slags inbyggd klocka inom mig
Och ditt alster ifråga
Applåder
Hoppas att du nu får en jättetrevlig lördag

Kramar
:)
2009-02-21

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilken tacksamhetsdikt, trots önskan om att kunna göra det man en gång tidigar gjort.
Men det här är en vacker tacksägelse, för det som finns i detta n u/B
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP