Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En aningens annorlunda historia, om historien själv får det säga



Den sorgsamma historien om pojken vid namnet Bröd


Lilla pojken Bröd
var aningens smal
och om historien det får säga
väldigt spröd

Hur han till världen kom
var det väldigt många
som fråga mor och fadern om

Fadern det väldigt länge förneka
att modern till barnet
gick till bondens fält -
för att där naken leka

inte trodde hon
med havre, korn och råg,
det skulle nio månar gå
och hon åt honom föda, liten påg

hatet dem emellan växte
såpass mycket
till en dag fadern sa
att det räckte

med obotlig sorg
i sitt hjärtas korg
viska han till sin son
i låg, låg röst

har du någonsin undrat
hur det vore,
om du stillsamt i sömnen dog
och upp till himlen drog

pojken Bröd mötte faderns blick
och tydligt han såg hans sorg
ja, om någon fråga
visste han redan då vart detta möte gick

vid tidig frukost satt fadern tyst
med kinden full av tårar
små, och stora smulor
vilade stilla på hans byst

pojken Bröd
hade då nått
det vi kallar
våran...




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 775 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-02-21 16:10



Bookmark and Share


  systeringer
Hittade den här texten då jag irrade runt lite. Väldigt annorlunda, sorglig och gripande!
Intressant grepp.
2009-03-04

  Ivelajn
wow vilken häftig berättelse.
Så annorlunda och bra skriven. Men funderar på om du kanske ändå ska skriva ut det sista ordet. Är lite kluven vad som skulle bli bäst.

Ha det gott, kram
2009-03-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
En helt underbar mustig text med oerhört fint bildspråk som griper ann.
Bokmärker
2009-02-22

  glittertindra
en sorgsen, förtvivlad text ur barnets perspektiv...
2009-02-22

  sockerspöket
Det kanske låter galet, men jag sitter och småskrattar lite när jag läser denna dikt. Så finurlig och härligt skriven med rim och dialekt. trots att det är ett ganska sorgligt slut
2009-02-21

    Lindizz
starkt griper texten tag, välskrivet med gott flyt i både rim och ord.
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson