Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldtäkt i krig som Vapen

 

I samband med att min text "Selma och Louise, maskrosbarn" lagts ut som medlemmars val, på förstasidan och kommaterande  där, vill jag, samtidigt som jag tackar varmt för läsande, informera om nedanstående.

Våldtäkt som "Ren krigsstrategi", Som vapen började uppmärksammas under 70-talet i Bangladesh 1971 och har sedan dess etablerats i turbolerande fart.
Våldtäktens syfte är att splittra familjer, utföra etnisk rensning samt förnedra och försvaga motparten mm.

Just nu bedrivs ett projekt som jag vill tipsa om "KRIG - Våldtäkt som vapen"

I samband med Riksteaterns turné, med pjäsen "Krig", har konstnärskollektivet FA+,  i samarbete med "Forum för levande historia", satt upp installationer, i form av skyltar i några av turnéorterna, där repliker om våldtäkter i krig citeras. Rekommenderar alla att se detta om ni har möjlighet. Turnéplan finns nedanstående länk samt info om projektet och längre ner på sidan info om Våldtäkt som krigstrategi.

Tilläggas kan också att i färd på tunnelbana, kånkande på buss, på Ica, på torget, på strandpromenad kan man stå granne med ett av detta krigets osynliga offer.

Det finns många av dessa utsatta kvinnor nu i Sverige bland flyktingar.

 

 

http://www.levandehistoria.se/projekt/krig 

 




Övriga genrer av Berit Robin Lagerholm VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-02-22 18:30

Författaren Berit Robin Lagerholm gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Tack för att du skriver om detta, viktiga!!!
2009-02-23

  Måna N. Berger
Det är ett djävulusiskt vapen och maktmedel.
2009-02-22

  Fredrik P. VIP
tack för ytterst
angelägen och
skrämmande info
från moderna krig!
2009-02-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Något att till
sig för alla!
Tack för att
Du berättade!
2009-02-22

  SeXara
Du tar upp aktuella och viktiga ämnen. Ibland behöver man påminnas och lägga sitt eget lite åt sidan, för att se att det pågår verkliga grymeheter i världen som man kanske kan påverka. Tack för din tankeställare.
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Berit Robin Lagerholm
Berit Robin Lagerholm VIP