Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är ökad demografisk invandring och flyktingmottagande nödvändigt för att klara både grundläggande välfärd och livskvalite för ALLA?


BEHÖVER VI BLI FLER HÄR?

Snart kommer två stora åldersgrupper att kräva sin pension och sin rätt, 40- och 60-talisterna, jag tillhör själv dom senare men undrar hur mycket pension och rätt det kommer att finnas kvar om 30 år när det är dags för min pension. Som det ser ut idag blir det ett demografiskt problem på så sätt att ett allt mindre antal unga ska försörja allt fler äldre. Dom enda lösningar i stort som diskuteras idag är höjd pensionsålder, längre arbetsvecka, värnpliktssystem inom äldrevård, och liknande.

Det tycker jag är fel tänkt! Varför ska dagens unga en dag behöva gå i pension senare än dagens pensionärer och få mindre möjligheter? Varför ska familjer behöva försämra sin livskvalitet genom mindre tid med familjen och är det vad barn och ungdomar i Sverige behöver idag?

En lösning som jag vill diskutera mer i samhället är en ökad demografisk invandring och flyktingmottagande.

Det finns fler människor i världen som behöver vår hjälp än vi kan hjälpa, det är viktigt att förstå! Men vi kan hjälpa många fler än idag och ändå gynnas av det!

Samtidigt som vi borde kunna hjälpa fler på plats där dom är så kan vi nog ta emot fler med flyktingstatus också om vi verkligen vill! Våra demografiska problem borde kunna jämnas ut lite av mer genomtänkt och planerad invandring!

Hur många vi vill/behöver vara här i lilla Sverige är nog också en viktig fråga som behöver diskuteras mycket mer än idag! Jag undrar om den här frågan ens går att diskutera i dagens Sverige?

Med vänlig hälsning
Robin B. E. Sjöberg, den 25 juli 2005.




Övriga genrer av Robin B. E. Sjöberg
Läst 449 gånger
Publicerad 2005-09-04 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin B. E. Sjöberg
Robin B. E. Sjöberg