Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk en knackning på mit fönster , kan å mig att känna glädje


TALGOXEN

Sitter och ser ut genom mitt köksfönster,
ser hur det börjar blåsa, ser snön som
virvlar runt

Jag sitter i mina tankar, en kvinna går förbi
på vägen, hon drar jackan hårdare om sig,
huvan åker upp huvudet,det ser kallt ut

Tänker på min bil som står på min parkering,
nu är den full av snö igen, det blir att borsta
av den igen, måste handla idag, det börjar
bli tomt i kylskåpet

Jag sitter och ser ut genom fönstret, mina
tankar är långt borta, det är då jag hör det,
det är någon som knackar, knackar på mitt
fönster, jag bor ju högst upp

Så knackar det igen, då ser jag talgoxen, som
sitter och ser på mig, på utsidan av mitt fönster,
jag kan inte låta bli, jag pratar med den, frågar
om det är kallt, om den fått någon mat

Talgoxen kanske är mobbad, får inte vara tillsammans
med dom andra fåglarna, då knackar den på mitt
fönster, för att få tröst


anits 26 februari 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-26 14:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Underbar vardaglig beskrivning som bara Du kan åstadkomma.
Applåd!
2009-03-04

  Maria T
En talgoxe som sitter och ser på dig.
Underbart.
2009-03-01

  Eaglemountains VIP
Mina talgoxar och andra fåglar brukar knacka på fönstret när de saknar mat, eller när någon irriterande skata brukar försöka stjäla deras mat ....
2009-02-27

  Larz Gustafsson VIP
Kanske den undrade om du hade någon ost också, när den ändå var igång...Eller en talgboll...
Jag får inte sätta ut några för frugan. Fåglarna skräpar ned så dant på balkongen...
2009-02-26

    sajo
Gillar talgoxen som fågel de är så härliga. De brukar ofta flyga utanför mitt fönster och flyttar jag mig till mitt vardagsrum så flyger den efter och sätter sig på vädringspinnen utanför dörren.

De känner sig nog mer hungriga i snövädret.
2009-02-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP