Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är Drömmare

 

vi ropar till varandra

nedifrån dalar och upp till topparna 

vi blåser i hornen om så bara för att alla ska få veta

att vi älskar träden

och vattnet, och blommorna, och fåglarna

och våren

vi nöjer oss inte med den melodi som ljuder

monotont i våra öron

vi dansar, vi bär kransar

av ljusblixtar av röda eldar

vi är inte som de andra

vi låter oss inte luras av det som är

vi kan ta oss till gömda skrymslen och vrår

skapa paradis i kartonger på gatan

även när det är kallt och regnar ute

en fattig mans sång kan göra oss lätt avundsjuka

vi vet vad vi vill ha

så mycket mer

men mindre

än alla de andra

vi är drömmare, vi vaknar inte på befallning

vi målar våra själar i de färger vi har tillgängliga i stunden

vi letar efter vackra ting där vi vandrar i slummen

 

ni behöver inte väcka oss från drömmen

 

även om ni så ville skulle ni aldrig lyckas

 

vi är drömmare, vi är fria

 

vi ser det vackra i det som är fult

 

vi är drömmare, vi är förenade

 

för vår dröm är en och

 

den är så mycket större

 

än er illusion

 

den som ni är så nöjda med

 

er enda

 

verklighet

 

ni behöver inte väcka oss!

 

 

vi är drömmare




Fri vers av Seasons VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-01 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Seasons
Seasons VIP