Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänsklighetens fashion show

Vi tror oss förändrat vårat utseende utifrån historians tid
Men en spegelbild äro vi av oss själva fast med en ny look o stil

Ståtliga vi går våran Catwalk och föklarar att vi nu vet
Att misstagen vi begått aldrig kommer att upprepas igen

Vi designade mänskliga rättslagar som passade vår vardagsliga kläder
Med pompösa shower vi firade freden och champagnens vila sprudlade för en kort stund

Men när kläderna började gå ur modet och passformen lika så
Förlitade vi oss på nya skapare, för vem kan gå i gamla skor

Och dumma som vi nu är och kanske kommer alltid att förbli
Såldes den fria designen för ett billigt pris

När freden gick ur tiden och rädslan åter en gång kommer att åter gå förbi
Blev vi tvungna förändra oss med att köra samma stil

Så vi tror oss ha förändrat vårat utseende utifrån historians tid
Men det är bara designen och kläderna
Ej kroppen du bär dem i




O nu är allt för sent
Och nu måste vi lära oss på nytt vad samhällsnormer egentligen går ut på

Det är inte bara tyget som visar den rätta kvalitén
Utan sömmarna som håller ihopa våran mänskliga rättigheter till en

Klädesstil vi måste skapa som är bekväm för oss alla





Fri vers av Christopher Constantinos Bernardi
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-02 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christopher Constantinos Bernardi
Christopher Constantinos Bernardi