Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vädjan från Anonyma Adoratörer

Jag är lika anonym
som fotsteg i en trappuppgång.

Och tiden snabb
som svartväxlarens fingrar.
\"Varsågod Anders\", säger han
och försvinner i folkmassan.

Vart tar vi vägen?
Vem plöjer spåren i oss
när vi är borta?

Vem tolkar sångerna?
Den som sjunger
eller lyssnaren?

Om du ska hitta mig
leta inte på de oväntade platserna.

Nej, vänd dig bara om.

Vänd dig om
och se på mig

tillräckligt länge.

Jag står just där
snopen
med några falska
sekunder i näven.




Fri vers av Anders_A
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-07 09:27



Bookmark and Share


  Propella
Ordmästare. Det är du.
2005-09-13

  madinsane
'Jag står just där
snopen
med några falska
sekunder i näven.'

är urbra. helheten är som en oväntad örfil.
mycket stiligt!
2005-09-13

  Martina_T
Denna var verkligen bra. Kan inte sätta fingret på den riktigt och därför inte ge dig någon så värst konstruktiv kritik. Men jag gillar ditt språk och du har fångat några ruggigt bra formuleringar här. T.ex "Jag är lika anonym som fotsteg i en trappuppgång" och så förstås "Jag står just där
snopen
med några falska
sekunder i näven. "

Jättebra!

/Martina
2005-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Anders_A
Anders_A