Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppdaterad programvara 2: parafras på medeltida text i någon antologi, vars titel jag glömt. Några rader från ett vårdbiträde; till Frida kanske; "Queen of the supermarket".


Lex Spartacus

Ja, sådan skall konungen vara
lagen, för landet bygga
ja, varje by och vrå
värna, hålla och beskydda

Jag känner ej hennes namn
lagen, den sköna
men vet
att de svaga, små och sjuka
de alltför begåvat mjuka
de av livet, det stora
nakna och bara
av livet, det lilla
slagna
skall hon i famnen sin sluta
skydda, värma och bevara

Jag känner ej hennes namn
lagen, den sköna
men vet
att var morgon ni vakna
i rofylld glädje eller hets
svärdet vid hennes sida
skall hon för familjen din
veta att föra

Jag känner ej hennes namn
lagen, den sköna
men vet
att de råa, fega och grymma
de från all hänsyn lösta
de
skall hon i järnet slå
hennes ord och vilja
låta förstå
och sedan, förlåta
och låta gå

Jag känner ej hennes namn
lagen, den sköna
men i dag
i just denna stund
kanske, heter hon Gunnar
vilken Gunnar?
Gunnar den stränge
kanske, stiger han
i just denna stund
fram ur skuggorna
och låter hängslena sina
de niosvansade
över hajarna vina
allom till tukt, lärdom
och nåd






























































































































































































































































































































Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-05 23:10



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Den här var väldigt skön att läsa. Andra och sista strofen var mäktiga. Väldigt skickligt skrivet.
2009-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP