Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Du omsluter mig, på alla sidor och Du håller mig i Din hand"


Gud, jag vill inte att det ska vara försent

Gud, när jag faller,
faller du med mig.
Du omsluter mitt hjärta.
Håller det i din hand.

Fångar min själ,
som vinden sveper över marken
och sopar undan löven.

Skyddar mig när jag är svag.
Tar min sorg.
Du lider med mig
när jag kvävs av tårarna.
Låter änglarna
svepa vingarna omkring mig
när mörkret blir för tungt.

Så varför tvekar jag?
Varför famlar jag förblindad
av en verklighet jag inte vill känna till?
Hur kom falskheten att bli en del av mig?

Gud visa mig
vad livet innebär.
Öppna mina ögon.
Hjälp mig innan jag faller för djupt.
Tala för mig
när orden blir för små.
Sjung med mig,
du sjunger högre än båda två.

Kom hjälp mig nu,
jag ber Dig.
Snälla säg att jag är värd det.
Säg att jag syns i Dina ögon.
Jag vet att Du älskar mig,
så förlåt mig.

Gud hjälp mig att tro.




Övriga genrer av Fjärilsflickan
Läst 459 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-08 13:11



Bookmark and Share


  Jonathan Fryxelius
Jag gillar den här väldigt mycket, den är så klar och tydlig samtidigt som den bär på något djupare. Och det är inte alls så ofta en bön omskrivs till poesi, så den är väldigt orginell på det viset också :D Bra jobbat!
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Fjärilsflickan