Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
europa under 90-talet, efter sporadiska strider har den svenska frivilligstyrkan tagit en krigsfånge..


ur en soldats dagbok

Vi tittade på kroppen, fastbunden vid trädet, ögonen hängde utanför sina hålor, allt som var kvar var tänder i en köttig massa, detta utgjorde nu mannens ansikte, andhämtningen var rosslande, man kunde urskilja gnyenden ibland, uppenbarligen visste han ingenting, då hade han talat, vi hade gått hårt åt honom i ca 45 minuter, fan vi måste vidare sade jag, tog fram min glock ur hölstret och sköt mot huvudet, vänstra huvudsidan smetades ut mot det uråldriga trädet, benbitar i grå hjärnsubstans blandades med naturen, vi vandrade mot baslägret, alla var tysta, automatvapnen glittrade i kvällssolen, nu skulle vi äta, denna kväll hörde man till och med fågelkvitter, som hemma i lundagård en sommarkväll...





Fri vers av peter markurth
Läst 248 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-03-09 22:10



Bookmark and Share


  Maria Natasja
Detta är så kallt och rått att jag får rysningar.....
Orden slår imot mig "man kunde urskilja gnyenden ibland" Fy fan!
Men du förmedlar detta på ett väldigt bra sätt, rakt upp och ner..som det var, som det är..
De sista raderna hämtar upp verkligheten, där hemma, och gör nästan texten än råare : "som hemma i lundagård en sommarkväll"
Förbannat bra detta....

Förundras över kylan och att texten i sig själv orkar stå givakt rakt igenom, utan att ge vika över sin egen äckliga skrud!
Bra!!!!!!!
2009-03-12

  Fredric
Riktigt kall och avskalad känsla man får, du förmedlar denna på ditt egna sköna sätt. Avrundningen med det känslokalla gör den totalt komplett... Keep up!
2009-03-09

  "Dempa"
Så starkt att man blir äcklad.
Avskyn för våldet blir mer påtagligt.
2009-03-09

  Caprice! VIP
Brrrr - ryslig! Och rysligt välskriven.
Applåder och busvisslingar - fast det passar sig kanske inte...
Nå, då tar jag upp en spetsnäsduk och viftar belevat med den som bifall.
2009-03-09
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth