Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
europa mitten av 90 talet, svenska frivilligkåren har tagit en segant som krigsfånge efter en eldstrid, de dödade 2 av våra soldater innan seganten gav upp..


ur en krigares dagbok


Jag tittade på mannen i de militära kläderna, han var sergant, nu satt han på jordgolvet i det plåtskjul som tjänade som förhörsrum, bakbunden, såg skräck i hans ögon, de stirrade på min ak 4a, din grupp mördade 2 av mina vänner sade jag hårt, smällen studsade med full kraft mot hans huvud, satans mördara, bankade till ännu en gång, han tjöt som ett djur, grät och bad, tog fram min kniv och gick fram mot den gråtande gestalten, jasså du gillar att mörda? lade ett djupt snitt över ansiktet, raseri, adrenalin, tog upp ak 4an och sköt en salva mot benen vilka splittrades i skjulets dunkel, tittade på vad kärven åstadkommit, benen var nu reducerade till köttslamsor ock benbitar, nu är du inte så jävla stor i truten längre skrek jag på svenska, mannen vrålade som ett djur, håll käften för fan sade jag hårt, siktade noga och satte en kula i magtrakten, uniformen tycktes explodera i ett cresendo av röd massa, fy fan, ångesten kom, vad har jag gjort? jag tömde magasinet i serganten denna eftermiddag, smattret ekade genom dalen, lämnade kadavret och gick fort ut i ljuset, satte en ciggarett i munnen och tände, jag mådde illa, kramp i magen, alla stirrade på mig, men vände snabbt bort blicken, det var en satans mördare sade jag, och satte mig ned bland mina kamrater, de diskuterade något, låtsades höra på, då och då sneglade jag på det rostiga plåtskjulet, nu var det iallafall över.






Fri vers av peter markurth
Läst 227 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-10 18:51



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
En hemsk sanning
2009-03-10

  Berit Robin Lagerholm VIP
Urk i den mänskliga meningslösheten.
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth