Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skiss


dött hjärta

somnade måhända i en dröm,


eller trampade någon i mitt hjärta?


sanningen stod att finna i ett mörker utav tystnad


vedertagen poesi, kyssar, krakelerade tårar bortom horisonten

nedbrända kyrkogårdar, hängda påvar, på rad, där slaveriet ej ännu äro avskaffat, bortom drömmarna dör ni i tusetal,

händer av betong vidrör ett hjärta av sten


i dina drömmar


jag var trött på att sova och visade tydligt konstnärens avsky-avertioner

mot de små lögnerna vilka vilar


i ditt döda hjärta...




Fri vers av peter markurth
Läst 287 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-03-10 19:51



Bookmark and Share


    Tea Alex
Att kunna somna i en dröm. Fin tanke.
2009-03-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
Stark förmedla känsla med tydliga bilder i den här.
Tycker den är fin.
2009-03-10

  Tina Q
Känns som en ledsen dikt, full av besvikelser...
2009-03-10

  Suzy med punkterna
Läser en besvikelse
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth