Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror att jag skrev den, när jag som vanligt var trött på allt med förklaring. På att allt är på ett sätt, odiskuterbart. Att allt är så fyskiskt.


om en muskel, eller kanske en känsla

I tjocka biologiböcker
står det att läsa
om kroppens största muskel
Visste du att den pumpar 5 liter blod i minuten?
Muskeln har två kammre
en för kärlek och en för hat?
Blod, vävnader och åter blod
omger hjärtat
men känslorna
var är dem, var kan man läsa om dem?
Hjärtats viktigaste uppgift?
Att älska eller att sprida kärlek?
Inte en sida
om hur det känns när ens hjärta går i tusen små små bitar
ska jag slå upp det i registret?
En sak har läroböckerna ialla fall rätt i
Hjärtat är en muskel
som inte går att kontrollera.




Fri vers av Karin E
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-10 21:37



Bookmark and Share


  jordgubben
Den här gillar jag mycket. Kaxigt och befriande! Så kul när man får läsa texter som är roliga!
2009-03-12

    lxsl
Vi diskuterade det på Ungdomstinget. Hur oviktigt många av skolämnena är. Och vad som är viktigt. Att man borde lära sig utforska sig själv. Disuktera drömmar, vad som är viktigt. Filosofi.
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Karin E
Karin E