Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigets offer

Du ligger där
Blödande
Ditt blod ser inte ut som mitt
Det är tjockare
Det är bittrare
Jag stänger ögonen för jag vill inte se dig
Jag har aldrig blödigt
Inte som dig i alla fall
Du är för ung för att blöda sådär mycket säger mitt naiva västerländska samvete
Du är bara ett barn
Och därför måste jag öppna mina ögon igen
Men du är borta
Du har tappat din ena sko
Den ryms i min hand
Precis som ditt hjärta
Du är livet och själv har jag aldrig levt
Jag förstår det nu
Alla dom krig jag inbillat mig att jag kämpat var bara hägringar
Dom betyder bara något i mitt eget hemland
Men jag är inte där nu
Jag är hos dig och där tänker jag stanna
Du ska inte behöva dö för att jag stängde ögonen
Mer rädd för mina egna tårar än ditt sista andetag
Du är lidande idag
Men jag har varit det hela mitt liv
Jag förstår det nu
Jag förstår varför du försvann
Och jag förstår vad jag måste göra
En man på en cykel stannar vid min sida
Jag frågar honom var livet ligger
Han kastar en blick på din lilla sko som ligger kvar på marken
Och pekar sedan åt hållet dit du försvann
Där borta




Fri vers av SandraD
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-10 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SandraD