Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar på en busshållplats



Det är som att följa
en spiral med blicken

sättet jag tittar på dig

jag undrar om jag ser dig rätt

---

Borde jag titta så intensivt
när det leder till tårfyllda ögon
genom vilka jag inte ser ditt leende

och än mindre kan begrunda
hur det underhålls

---

Skor omkring skrapar mot marken
som om de skäms för sina sulor

solen sneglar på oss
och överväger sjukskrivning

en vind blåser löv kring våra hjärtslag

---

Tiden griper tag i min luft
och för den med sig
jag behöver den inte längre

jag har ett foto på mig själv där jag andas

---

Jag söker mig själv
i dina ögon

där min själ klär av sig varenda osäkerhet

varenda mörkgrå ångest jag någonsin
uppmanat den att bära

och trots regnet och dess avsky
för mina testar och tygskor
är kyla det sista jag känner

---

Jag griper tag i solens strålar
och låter dem kyssa min panna

innan jag kysser din



---



Det är som att följa
en spiral med blicken

sättet du tittar på mig

jag undrar om du ser mig rätt

---

Ser du förbi
hur jag tar slut och börjar om

ser du bortom
att jag omringas av mig själv

ser du rakt in i
hur naken jag är?




Fri vers av Tottinyon
Läst 580 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-03-11 12:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
WOw underbart vackert, jag läser o njuter, fortsätt skriv för du är otroligt duktig!
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Tottinyon
Tottinyon