Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några gyllene regler i konsten att uppfostra ett barn så att ångest slår fäste i det.


Kan detta kallas god uppfostran?


Misstro systematiskt allt barnet påstår sig ha sett, gjort och upplevt.


Undervisa barnet i dess brister, vilka alla kännetecknas av obotlighet.


Slå det ofta och gärna, helst med verktyg och alltid i någons närvaro.


Lär det att ljuga under inpräntande av att lögnen är den största synden.


Uppöva dess rättskänsla, så att det vet att det alltid har fel, medan alla andra alltid har rätt.


Uppställ villkor som är omöjliga att fylla.


Bibringa det insikten att om någon fäster sig vid det, beror det på tillfällig förblindelse, ity sanningen om barnet ännnu ej uppenbarats.


Undvik lojalitet, även och särskilt utåt.


Undvik beröring utom vid slag.


Bibringa det en stark religiositet, där Gud är föräldrarnas vakthavande.


Ge det indirekt omvårdnad.


Uppenbara för det dess tacksamhetsskuld.


Fördöm det konsekvent i krissituationer.


Överlämna det åt ensamheten.




Övriga genrer av Öknens Ros VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-12 10:39



Bookmark and Share


  Connie
Fortfarande lika aktuell idag!
2009-03-19

  Carola Zettergren
En ruskigt viktig text!!!
2009-03-13

  jardan
Läskig läsning och ja det förekommer men uppmärksammas för lite
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP