Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
titel lånad..


Arbeit Macht Frei!!


Vi ser er nog, judesvin, arbeta nu, ät våra kulor, stålet biter grymt i världen, blixtrar i natten, dagen äro kommen, kriget

befrielsen, vi har vapen, vi mördas, skjut tillbaka för satan glo ej, kom med oss, slåss för helvete, det är ju våra liv, våra kroppar, ni däremot, satans mördare, kan brinna i helvetet..




Fri vers av peter markurth
Läst 192 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-20 08:45



Bookmark and Share


  peter markurth
Ja staten israel utropades 1948, meningen var att landet skulle delas mellan judar och palestinier, sedan tog sig den judiska stadsmakten friheter...idag ser vi resultatet..
2009-03-21

  LassO
Om du Andersson tror att judarna "fick sitt ´land av romarna" så har du en del att läsa igen... Däremot så "fick de tillbaks" det av det dåliga samvete som nazismens mördande skapade....
2009-03-21

  peter markurth
och ja det är oacceptabelt= avväpna genast israel, stoppa usas stöd...dela israel på mittensamt dela statskassan mellan israeler och palestinier...
2009-03-20

  peter markurth
tack för din tolkning, menade att använda judar som metafor, för allmänt förtryck, var det än förekommer= detta ger texten styrka men får ej missförstås, detta= uppmaning till oss att ej se på, slåss mot de som försöker förtrycka..
2009-03-20

  Vinkelns
Hoppsan, ursäkta poeten, men tillåt mig sätta kaffet i halsafan...
Jo, snacka om liv och död" Bäst är :"skjut tillbaka för satan glo ej".
Titeln är skitbra, hade velat haft med soltecknet nånstans. Under strålar eller noe. Denna borde sitta på en konsulatvägg, gärna i rött.
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth