Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stark och fri


Jag låter dom hållas

Jag vet det jag vet och låter andra hållas
Jag är storsint
svagsint, kanske
men inte småsint

Jag vet hur det är och andra får hållas
Jag tar inte åt mig
tar inte på mig andras bekymmet
Jag tar inte, jag ger

Jag vet vad som gäller och dom andra får hållas
Det är inte svårt
det räcker att vara klarsynt
gärna närsynt, gärna lite till mans
men inte långsynt
inte långsint

Jag vet att andra behöver få hållas
Få lufta sig
få ut sina sorger och besvär
och jag svär inte gärna
men kan lyssna på luft

Jag behöver inte lufta det jag vet
när jag låter andra hållas
det är svårt
men håller i längden
är bra i längden
när andra vill hållas

Jag vet det jag vet och det räcker
alla kan inte veta
och vill inte veta
vet kanske inte vad dom vill
utom att hållas

Jag vet och jag ser hur det är
och det räcker
jag avskräcker ingen
som inte vill
bli avskräckt
Jag låter dom hållas




Fri vers av Henrik Perälä
Läst 394 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-20 20:31



Bookmark and Share


  Mona Wahlund
I like!!
2011-01-26

  littlemiss
Du har en skön känsla för rytm. Behaglig läsning! :)
2010-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Perälä
Henrik Perälä